Sokkoló

2022.12.03. 06:00

Több ezer pedofilt engedtek ki a börtönből rövid büntetés után

Egy vizsgálat megállapította, hogy egy amerikai államban több ezer pedofil kapott egy évnél rövidebb börtönbüntetést annak ellenére, hogy sokukat gyermekek megerőszakolásával vagy szexuális zaklatásával vádolták meg.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

Kaliforniában több mint hétezer pedofilt ítéltek el 14 év alatti gyermek ellen elkövetett fajtalankodás vagy szexuális zaklatás miatt, mégis botrányosan enyhe börtönbüntetést kaptak. Ezeket a gyermekmolesztálókat néhány hónap után engedték ki a börtönből – derült ki Kalifornia állam szexuális bűnözőket nyilvántartó adatbázisának elemzéséből, adta hírül a V4NA hírügynökség.

„A statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy a pedofilok nem javulnak meg. Kijönnek és újra bűncselekményeket követnek el. Ha ezeket az embereket túl korán kiengedjük, sokkal több áldozatuk lesz, ami félelmetes”

– mondta Samuel Dordulian, a Los Angeles-i szexuális bűncselekmények ügyésze. A nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy azok sokkolóak, és hozzátette, hogy a szabadlábra helyezettek félelmet keltenek a társadalomban.

Ilyen bűnöző például a 48 éves Carlos Alexander Nahue, akit egy gyermek folyamatos szexuális zaklatása miatt ítéltek el. A férfi ellen 2014 októberében emeltek vádat, később, 2015 januárjában nem ismerte el a bűncselekményt, és végül mindössze két napra került egy megyei börtönbe, emellett pedig öt év próbaidőt kapott. Sajtóértesülések szerint a szabadlábon lévő Nahue most egy háztömbnyire lakik egy bölcsődétől és három háztömbnyire egy általános iskolától. A másik eset főszereplője Noah Thomas Holt, akit 14 év alatti gyermek ellen elkövetett fajtalankodással, gyermekpornográfia birtoklásával és szeméremsértéssel vádoltak meg 2013-ban. A férfit egy éven belül szabadlábra helyezték.

Kaliforniában egyébként 58 megyében 61 770 szexuális bűnözőt tartanak nyilván, ami 12 százalékos növekedést jelent 2019 óta. Ez azonban nem meglepő, mert az állam az elmúlt években sokat enyhített a szexuális bűnözőkkel szembeni törvényeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában