És még ők oktatnak minket!

2022.12.18. 13:21

Hollik István: a brüsszeli korrupciós botrány az évtized legnagyobb ilyen esete

Az ügy főszereplői baloldali politikusok, köztük az Európai Parlament volt szocialista alelnöke, a görög Eva Kaili - mutatott rá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Hollik István a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában közölte: 2010 óta, mióta Magyarországnak nemzeti kormánya van, azt hallják az európai baloldaltól, hogy az országban gond van a jogállamisággal.

 

"Azok oktatgatnak minket", akik az évtized legnagyobb korrupciós botrányába keveredtek bele

 

- hangsúlyozta a kormánypárti politikus, aki egyúttal jelezte: a fejlemények után még annyira sem tudják elfogadni az európai baloldal leckéztetését, mint eddig.

Arra a kérdésre, hogy az európai baloldali képviselők kinek az érdekét képviselik, Hollik István elmondta, Brüsszel nem képes Európa érdekeit meghatározni és a szerint cselekedni. Az EU valamennyi válságot félrekezelte - közölte, példaként említve a migrációs krízist, a koronavírus-járványt és az ukrajnai háború miatti "elhibázott szankciókat".

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint

 

vannak olyan európai baloldali képviselők, akiket a magyar "dollárbaloldalhoz" hasonlóan megvettek, és ők nem az európai emberek érdekét képviselik.

 

Úgy folytatta: ezek az európai képviselők a saját politikájukat, a bevándorlás támogatását és újabb szankciók bevezetését akarják megvalósítani. Nem érdekli őket, hogy ezek a döntések milyen hatással vannak az emberek életére - szögezte le.

Hollik István az európai politikáról szólva beszélt arról is, hogy az "internacionalista hálózat" nem tűnt el, csak átalakult, és az unió intézményrendszere köré olyan hálót font, amely ellehetetleníti, hogy az európai képviselők a valódi problémákkal foglalkozzanak.

Hozzátette: a brüsszeli korrupciós botrány következtében napvilágra került mindaz, amiről korábban csak néhányan beszéltek.

 

"Most lehullt a lepel", és mindenki számára láthatóvá vált, hogy ami Brüsszelben történik, az az európai érdekkel legtöbb esetben ellentétes

 

- hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Arról, hogy elfogadták Magyarország újjáépítési tervét, ellenben néhány balliberális és zöld képviselő vereségnek tartja az eredményt, Hollik István kijelentette: Magyarország számára biztosan győzelem, mert ezek a források nem könyöradományok, hanem járnak az országnak.

Értékelése szerint 2022 az európai balliberális erőknek rossz év, erre példaként említette, hogy a magyar "dollárbaloldal csúnyán elvesztette a választást".

Hollik István azt mondta, hogy a nemzeti konzultációt mintegy 1,5 millióan töltötték ki, és ez jelentős felhatalmazást ad a miniszterelnöknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában