Egy kis faluban

2022.12.10. 12:03

Uniós közösségi háznak álcázott épületben működik a dollárbaloldal pénzügyi központja (fotók)

Itt intézi pénzügyeit a Gyurcsány-párt is - derül ki a Metropol cikkéből.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k) és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti (EP) képviselője, az EP alelnöke, valamint Molnár Csaba, a DK EP-képviselője, ügyvezető alelnöke (b) a budapesti Kazimír Bisztrónál

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

"Nem, nem látunk benne semmi furcsát, ez természetes" – mondta Molnár Csaba arra a kérdésre, hogy egy 300 lelket számláló falucskában, egy európai uniós közösségi háznak (!) álcázott épületben működik a dollárbaloldal pénzügyi központja. És persze a Gyurcsány-párt is itt intézi a pénzügyeit - írja a Metropol

A lap szerint ebben a faluszéli épületben érnek össze a szálak, ez a Bajnai Gordon-féle Datadat és az ezalenyeg.hu-t kiadó Oraculum 2020 Kft. könyvelőirodája, itt fizetik ki a DK uniós képviselőit és az általuk alkalmazottakat is.

Egy 300 fős borsodi falu szélén rejtőztek el (Fotó: Metropol)

Ha átböngésszük a brüsszeli nyilvános iratokat, többször is felbukkan a Legal and Finance kft. neve, amelynek ez a székhelye. Ebbe a kis házba jönnek Gyurcsányék brüsszeli pénzei, nemcsak a dollárbaloldal könyvelését rejtették el ide.

A dollárbaloldal és Gyurcsányék közös pénzügyi központja helyén néhány éve még egy romos épület állt. Később, még Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt, egy uniós pályázat révén megérkezett a kis faluba több, mint 53 millió forint, hogy megépüljön egy Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér, vagyis valamiféle művelődési ház, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében. Persze hazugság volt minden, szó sem volt vidékfejlesztésről, a kis falu lakói be se tehették a lábukat az épületbe - írja a Metropol.

Így álcázták Gyurcsányék a titkos pénzügyi központot, és persze brüsszeli pénzből építkeztek.

53 millió érkezett Brüsszelből (Fotó: Metropol)

A Metropol munkatársai bejutottak az épületbe. A polcokon ott sorakoznak a dollárbaloldal a NAV házkutatás, iratlefoglalás óta már üres dossziéi. De ott voltak a polcokon az Oraculum 2020 Kft. dossziéi is.

Sok százmilliót költöttek el a Facebook-on (Fotó: Metropol)

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában