Költségvetési csalás

2022.11.07. 20:21

Panasszal élt Varga Zoltán a gyanúsításával szemben

Ügyvédje szerint a médiamogul semmilyen bűncselekményt nem követett el.

Forrás: Hírtv.hu

 

Ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, emiatt a gyanúsítással szemben mindketten panasszal éltünk

 

– idézte a 24.hu Papp Gábort, a Central Médiacsoport tulajdonosának, Varga Zoltán védőügyvédjének nyilatkozatát.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet hírt adott: Varga Zoltánt, a baloldali médiumokat – köztük a 24.hu-t is – működtető Centrál Médiacsoport tulajdonosát és vezérigazgatóját hétfőn különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt  gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A Magyar Nemzet információi szerint 

a nyomozók azt feltételezik, hogy a médiamogul az egyik hozzá köthető, lényegében EU-s pénzből létrehozott cég áron aluli eladásával több mint félmilliárdos kárt okozhatott az uniós költségvetésnek.

A történet szálai a Vargához köthető, néhány éve értékesített Nógrádi Vegyipari Zrt.-hez vezethetők vissza. Az ügyben Budai Gyula fordult tavaly első körben az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF), majd pár hónappal később a NAV-nál tett feljelentést. A feljelentés és az OLAF-nál tett bejelentés értelmében a Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek eladásával kár érhette az Európai Unió költségvetését.

A Magyar Nemzet cikkét itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában