Kommunikáció

2022.11.26. 17:53

Az ukrán Pravdának adott interjúban szidta a kormányt Karácsony Gergely (videó)

A budapesti főpolgármester a beszélgetés során szinte csak Orbán Viktorról beszélt - írja a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városháza dísztermében 2022. június 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely az ukrán Pravda újságnak adott interjút, amelynek megjelenését éppen Novák Katalin köztársasági elnök kijevi látogatásának időpontjára időzítették. A budapesti főpolgármester ezúttal is magyarul válaszolt az angolul feltett kérdésekre.

Arra a kérdésre, hogy vajon Magyarország oroszpárti-e, Karácsony Gergely úgy válaszolt, hogy a magyar társadalom nagyon megosztott, és szerinte sokan állnak a kormány propagandájának hatása alatt, ezért azt hiszik, minden mögött az amerikaiak állnak. 

Úgy vélte, hogy a magyarok többsége együttérez az ukránokkal, amit az is bizonyít, hogy milyen melegen fogadták a menekülteket.

Arra a felvetésre, hogy egyesek Ukrajna területi szuverenitását is megkérdőjelezik, az ellenzéki politikus úgy felelt, ennek veszélyét valóban nem becsülné le. Véleménye szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök pontosan tudja, hogyan manipulálja az országok közvéleményét, amire jó példa volt, hogy amikor Lengyelország, Románia és Magyarország ukrajnai területi igényeiről beszélt, akkor a magyar kormány nem határolódott el elég határozottan a szavaitól. 

Szerinte valóban van egy olyan réteg Magyarországon, akire hatással vannak az ilyen kijelentések, de a magyarok többsége is azt szeretné, ha a kárpátaljai magyarok békében élnének. 

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában