Illegális bevándorlás

2022.09.19. 09:14

Megkezdték munkájukat az első határvadászok a déli határon

Heteken belül Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is ott lesznek a határszakaszokon a szerződéses határvadászok.

A határvadász ezred megalakulása alkalmából tartott ünnepség a Készenléti Rendőrség budapesti központjában 2022. szeptember 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Megkezdődött a határvadászok szolgálata a déli határon, Csongrád-Csanád megyében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata (ORFK) hétfőn a police.hu oldalon.

A közleményben emlékeztettek, hogy a közelmúltban több mint ötszáz szerződéses határvadász tett esküt a Készenléti Rendőrség alakuló terén. Közülük azoknak, akik a négyhetes képzés végén sikeres vizsgát tettek, a napokban meg is kezdődött a szolgálata – tették hozzá.

Az ORFK tájékoztatása szerint heteken belül Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is ott lesznek a határszakaszokon a szerződéses határvadászok.

A határvadászok fő feladata az államhatár őrzése és a jogellenes migráció megakadályozása; az első időszakban a rendőrökkel közös járőrszolgálatot látnak majd el – derült ki a közleményből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában