Időközi választás

2022.09.19. 06:38

Folytatódott a Fidesz–KDNP győzelmi sorozata a fővárosban

A baloldali terepnek számító fővárosban három önkormányzati helyből kettőt elvitt a Fidesz–KDNP – írja a Magyar Nemzet.

Dr. Juhász-Pintér Pál

Forrás: Facebook

Három budapesti választókerületben tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap, kettőt Újbudán, egyet Zuglóban. A baloldali terepnek számító fővárosban három önkormányzati helyből kettőt elvitt a Fidesz–KDNP. 

Zugló igazi baloldali fellegvárnak számít jó pár éve, itt győzött a kormánypártok jelöltje Forrás: Facebook

A kormánypártoknak az egyik legjelentősebb győzelme Zugló, hiszen igazi baloldali fellegvárnak számít évek óta.A körzetben a kormánypártok jelöltje, Juhász-Pintér Pál győzött a párbeszédes Kökény Dalmával szemben. A legutóbbi önkormányzati választáson az összes körzetben a hatpáti szövetség jelöltje nyert, és a szocialista Horváth Csabát választották meg polgármesternek. Az elmúlt időszakban azonban számos konfliktus alakult ki a testületben. 

A DK átcsábított két MSZP-s képviselőt, legutóbb pedig a kerületi vagyonkezelő cég új vezetőjének kinevezése miatt kapott össze a DK Horváth Csabával.

 A polgármester és az MSZP nem is állt be a baloldali közös jelölt mögé az időközi választáson. A mostani voksolást azért kellett megtartani, mert a Párbeszéd nemrég megválasztott társelnöke, Szabó Rebeka áprilisban országgyűlési képviselő lett, és összeférhetetlenség miatt le kellett mondania az önkormányzati tisztségről. Szabó Rebeka egyébként Karácsony Gergely mandátumát kapta meg. A pártok akkori megállapodása szerint a Párbeszéd indíthatott a helyére jelöltet, habár arról is lehetett hallani a háttérben, hogy a DK igényt tartana a mandátumra. Végül Gyurcsányék is beálltak Kökény Dalma mögé. 

Újbudán: kettőből egy.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában