Baloldali botrány

2022.08.15. 17:00

Tart a nyomozás Szabó Tímea kampánypénzeinek ügyében (videó)

Az áprilisi választás előtt látott napvilágot egy hangfelvétel százmilliós drogügyletekről.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Még a kampányidőszak alatt jelentkezett a több baloldali botrány feltárásában tevékeny szerepet játszó Anonymus egy hangfelvétellel, amely szerint Spanyolországból érkezhet pénz a baloldali háttéremberekhez. Alkalmanként 300-400 millió forintról beszélt a felvételen egy bizonyos Fischer László ügyvéd, aki megemlítette azt is, hogy Szabó Tímea kampánya miatt nagyon elfoglalt. Az elhangzottakból arra lehetett következtetni, hogy kokainbizniszből származó pénzből is finanszírozhatták Szabó Tímea kampányát.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indított nyomozást. Budai Gyula országgyűlési képviselő a Mediaworks Hírcentrum megkeresésére arról beszélt, hogy még nem hallgatták ki mint feljelentőt, de annál többet nem tud ő maga sem elmondani, mint ami a sajtóban megjelent. A ORFK tájékoztatása szerint az ügyben a büntetőeljárás folyamatban van, de a nyomozások érdekeire tekintettel egyelőre bővebb információról nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Borítókép: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában