Tragédia

2022.07.05. 09:57

Őrizetbe vették a chicagói vérengzés feltételezett elkövetőjét (videó)

Őrizetbe vették a chicagói vérengzés feltételezett elkövetőjét, a 22 éves Robert E. Crimót, aki legalább hat embert megölt és többtucatnyit megsebesített az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson hétfőn - jelentette be a helyi rendőrség.

Az áldozatok életkora nyolctól 85 évig terjed - mondta el egy egészségügyi forrás.
A meggyilkoltak egyike mexikói állampolgár volt - írta egy mexikói külügyi tisztségviselő a Twitteren.
A lövöldözés Chicago egyik elővárosában, Highland Parkban történt. A települést körülbelül 30 ezren lakják, közel 90 százalékuk fehérbőrű. A lakosság mintegy harmada zsidó.
Az elkövető - egy környékbeli lakos - egy épület tetejéről adta le a lövéseket, 

indítékáról egyelőre semmit sem tudni.
Highland Park rendőrsége elmondta, hogy vádat emelnek a lövöldöző ellen, akit órákkal később sikerült elfogni. A nyomozásban a megyei és a helyi rendőrség, illetve a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vesz. Rajtuk kívül még több tucatnyian csatlakoztak a vizsgálathoz.
Médiainformációk szerint az elkövető nyolc hónappal korábban hátborzongató videót tett fel az internetre, ahol meglehetősen aktív volt. Ebben egy hang a következőt mondja: 

meg kell tennem. Ez a végzetem. Minden ide vezetett. Semmi sem állíthat meg, még saját magam sem.

Az elmúlt időszakban több fegyveres vérengzés történt az Egyesült Államokban. Június 2-án az Oklahoma államban található Tulsa egyik kórházában lövöldözött egy fegyveres, aki négy emberrel végzett. Május 24-én a texasi Uvalde város egyik általános iskolájában csapott le egy fegyveres. Akkor 19 gyerek és három felnőtt - köztük az elkövető - vesztette életét. Napokkal korábban a New York állambeli Buffalo városában nyitott tüzet egy fegyveres egy áruházban, megölve tíz embert. A mészárlások miatt újra fellángolt a vita a fegyvertartás reformjának szükségességéről.

Borítókép: Rendőrök Chicago Highland Park nevű elővárosában, ahol egy fegyveres tüzet nyitott az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson 2022. július 4-én (MTI/EPA/Tannen Maury)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában