Egyre többen jönnek

2022.07.05. 11:33

Illegális bevándorlók százait tartóztatták fel

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 4-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 432 határsértőt tartóztattak fel és 80 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu cikkében.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 103 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Tompa, Gara, Bácsborsód, Kiskunfélegyháza, Kunbaja, Csátalja és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 34 esetben összesen 290 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Csengele, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Újszeged és Szeged közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében egy alkalommal, Tatabányánál kettő; Pest megyében két esetben, Inárcs és Pály külterületén húsz; és Tolna megyében egy esetben, Tolna külterületén 17 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, líbiai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében öt, Csongrád-Csanád megyében két esetben a rendőrök összesen nyolcvan főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában hét esetben embercsempészés és két alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás

Borítókép: illusztráció (MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában