Voks

2022.07.03. 21:27

Időközi választások: fölényes Fidesz-győzelem született Dunaújvárosban

A vasárnap rendezett időközi választásokról elmondható, hogy ahol a Fidesz-KDNP jelöltje, vagy a párt által támogatott független jelölt indult, ott döntő többségben nyerni is tudott. Dunaújvárosban Lőrinczi Konrád, a Fidesz–KDNP jelöltje nyert, aki a szavazatok több mint 53 százalékát szerezte.

A dunaújvárosi 2-es számú választókörzetben több mint 3500 fő volt jogosult a vasárnapi voksolásra, ők öt szavazókörben járulhattak az urnákhoz reggel hat és este hét óra között. A nem hivatalos adatok szerint a Fidesz-KDNP jelöltje, Lőrinczi Konrád a voksok 53,5 százalékával megnyerte az időközi választástírja a duol.hu.

Mint felidézik, a koronavírus-járvány miatt nem lehetett időközi választást és népszavazást kitűzni, a kiírt választások pedig elmaradtak, április 10-étől azonban ismét kitűzhetőek lettek az időközi önkormányzati választások. A Helyi Választási Bizottság a referendumot július 3-ára tűzte ki, ezen győzött most a Fidesz jelöltje. 

A Somogy megyei Őrtilosban ugyancsak a Fidesz jelöltje, Kelei Zita (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást ahol a képviselő-testület négy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a legutóbbi választáson is győztes kormánypárti politikus 174, míg vetélytársa, a független Darázsi Szilárd 97 érvényes szavazatot kapott. A képviselőket kilenc független jelölt közül választották ki az őrtilosiak.

A budaörsi időközi választásokon szintén a Fidesz jelöltje győzött, a 10. számú egyéni választókerületében Török István, a kormánypárt jelöltje a szavazatok 55,52 százalékát megszerezve győzte le Hajdu Lászlót a valasztas.hu adatai szerint

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint Szamosújlakon Bégány Róbert, a Fidesz-KDNP jelöltje 171 érvényes vokssal lett a polgármester, Szamostatárfalván három jelölt közül választhattak a községben élők, a 175 érvényesen leadott szavazatból Király Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb voksot, 124-et, a másik két független induló közül Boros János 26, Porkoláb József pedig 25 szavazatot gyűjtött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában