Világos álláspont

2022.06.20. 20:02

Orbán Viktor: nekünk a magyar érdek az első

A csütörtöki brüsszeli EU-csúcson az azonnali tűzszünet és a gyors béketárgyalások mellett áll ki a magyar miniszterelnök - közölte közösségi oldalán.

A csütörtök-pénteki uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezésére. Orbán Viktor egyetértett azzal az uniós javaslattal, hogy Ukrajnának és Moldovának adják meg az EU-tagjelölti státuszt, de több másik tagállammal együtt, Magyarország álláspontja az, hogy Grúzia és Bosznia esetében is biztosítani kell a tagjelöltséget, mégpedig egy ütemben.

A miniszterelnök a videókonferencián hangsúlyozta, a magyar álláspont világos: a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke, ezért mi az azonnali tűzszünet és a gyors béketárgyalások mellett állunk.

Ez Magyarország, a magyar családok és egész Európa érdeke!- írta Orbán Viktor. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezésére a belga, a bolgár, az észt, a luxemburgi és a máltai kormányfővel közösen a június 23-án kezdődő kétnapos uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vesz részt a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában