Kiemelten kezelik

2022.06.13. 10:59

Király Nóra: várható volt a családtámogatások 2023-as bővítése

A magyar kormánynak pontos elképzelése van arról, hogy miként fogja kezelni a gazdasági válságot.

Várható volt a családtámogatások 2023-as bővítése, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök többször kijelentette, hogy a magyar kormány nem akarja a családokkal megfizettetni a jelenlegi gazdasági válság és a szomszédunkban elhúzódó háború árát – jelentette ki a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Király Nóra azt mondta: pozitív, hogy a magyar kormánynak pontos elképzelése van, miként fogja kezelni a gazdasági válságot. Ezért hozta létre a kormány egy hónapja a rezsi- és honvédelmi alapot, és pontosan kijelölte azokat a területeket, ahonnan a következő évben a költségvetési hiányt fogják fedezni – tette hozzá.

A 2023-as költségvetés tervezetéből – folytatta – körvonalazódni látszik, hogy megmarad a családtámogatások rendszere. A kormány kiemelten kezeli, hogy a magyar családok saját tulajdonú, felújított otthonban tudjanak élni, hiszen ez ad olyan biztonságot nekik, amelynek köszönhetően folyamatosan javulnak a demográfiai mutatók – közölte a Ficsak-elnök.

Továbbra is elérhető lesz a babaváró támogatás, sőt a 2023-as költségvetésben tovább növelik a támogatás keretét; a kormány komoly összegeket fordít a nők munkaerőpiacra visszatérésének segítésére, a jelzáloghitel csökkentésére, sőt a költségvetési tervezetből kiindulva további támogatási formákra is lehet számítani – sorolta.

Király Nóra úgy fogalmazott, hogy a családok anyagi biztonságát az árstopok is nagyban segítették, továbbá ezeknek köszönhetően nem szállt el annyira az infláció, mint más európai országokban.

Borítókép: Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója beszédet mond az idősek világnapja alkalmából Unokáink is látni fogják? – Merre tovább, Európa? címmel rendezett konferencián 2021. október 1-jén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában