Közlemény

2022.06.30. 16:12

Fidesz: „a háborúpárti baloldal” nem támogatta az inflációcsökkentő intézkedéseket

A háborús inflációnak és a fenyegető háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget – írták.

A „háborúpárti baloldal” nem támogatta az inflációcsökkentő intézkedéseket – írta a Fidesz az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A nagyobbik kormánypárt Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselőjének sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált, miszerint „nem a háború, hanem Orbán Viktor miniszterelnök a gyenge forint és a megállíthatatlan infláció oka”.

A Fidesz közleményében azt írta:

ha Gyurcsányékon múlna, a magyarokat az elmúlt hét hónapban sem védte volna semmiféle árstop, mivel a háborúpárti baloldal nem támogatta egyik inflációcsökkentő intézkedést sem.

Hangsúlyozták: a háborús inflációnak és a fenyegető háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget.

A Fidesz–KDNP – tették hozzá – „a béke pártján áll”, ezért szorgalmazza, hogy mihamarabb legyen tűzszünet, és kezdődjenek meg a béketárgyalások.

„Ha lesz béke, nem lesz háborús infláció” – írta közleményében a Fidesz.

Borítókép: Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában