Illegális bevándorlás

2022.06.28. 08:09

Embercsempész okozott balesetet az autópályán

Balesetet okozott egy szír férfi az M5-ös autópályán kedden hajnalban, miközben 20 embernek próbált segítséget nyújtani az országhatár illegális átlépésében - ismerteti honlapján a rendőrség.

A police.hu tájékoztatása szerint a Pest megyei rendőrök kedden kora hajnalban meg akartak állítani egy tehergépkocsit az M5-ös autópályán, azonban sofőrje a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem továbbhajtva pár kilométerrel arrébb szalagkorlátnak ütközött.   

A járműben, amelyet egy 24 éves szír férfi vezetett, 20  külföldi tartózkodott, mindannyian könnyű sérülést szenvedtek a balesetben. A magukat szír állampolgárnak valló migránsokat a sofőrrel együtt kórházba vitték.  

Ellátásukat, meghallgatásukat követően az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Borítókép: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában