Váltás

2022.06.14. 13:15

Dömötör Csaba szebb jövőt kívánt a Jobbiknak

Konstruktivitást vár a kormányoldaltól Z. Kárpát Dániel abban, hogy végrehajtsák a Jobbik által javasolt áfacsökkentési programot. Dömötör Csaba államtitkár jelezte, hogy nem volt konstruktív az elmúlt hónapokban használt hangnem, például amikor Jakab Péter azt vetítette előre, hogy az ajtója előtt fognak üldögélni a fideszesek, várva a sorsukat. A Jobbik állapotát röviden elemezte, majd szebb jövőt kívánt a baloldali pártnak.

Áfamentessé kellene tenni a gyermekgondozási cikkeket, és a bébiételt, ami az elmúlt időszakban luxuscikké vált – javasolta napirend előtti hozzászólásában Z. Kárpát Dániel. A Jobbik politikusa egykori párttársához, Novák Elődhöz hasonlóan családpolitikai éllel mondta el mai szónoklatát, amelyben azt is állította, hogy 

pártjának kidolgozott megoldási javaslata van arról, hogy az áfamentesség bevezetése nyomán az árak is csökkenjenek. 

A kormányoldaltól konstruktivitást vár a kérdésben a Jobbik politikusa, aki szerint történelmi mélyponton van a megszületett gyermekek száma, és a termékenységi mutató is csökkenni kezdett. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában jelezte; a családalapítás mindenkinek magánjellegű döntése, itt az államnak nincs keresnivalója - írja a Magyar Nemzet.

Ezzel együtt, aki úgy dönt, hogy családot alapít, annak minden támogatást megadunk

– foglalta össze a kormány hozzáállását az államtitkár. 

Dömötör Csaba jelezte, hogy a GDP nagyjából öt százalékát költjük családtámogatásra. Elérhető a babaváró támogatás, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a diplomás gyed, a családi adókedvezmény és rengeteg más családtámogatási forma. 

– Az elmúlt években 

89 százalékkal nőtt a házasságot kötő párok száma, a gyermekvállalási kedv pedig 25 százalékkal emelkedett

– mutatott rá válaszában az államtitkár. 

Szerinte a háborús inflációt, ami egyébként már a háború előtt is gyorsulni kezdett, a mihamarabbi béke megkötésével lehetne kezelni. A mostani helyzetben ezzel együtt a családoknak védelmet nyújt a 

benzinárstop, a kamatstop, az élelmiszerárstop és a rezsicsökkentés.

– Emellett pedig az adócsökkentéshez is ragaszkodik a kormány, a baloldal viszont nem ilyen politikát folytatna, ezt a választási kampányban is kifejtették – emlékeztetett. 

Dömötör Csaba emlékeztetett, hogy ahhoz képest, hogy most konstruktivitást vár a Jobbik, a választások előtt nem éppen ilyen stílusban kommunikáltak. – Nem volt konstruktív az elmúlt hónapokban alkalmazott hangnem, például amikor Jakab Péter azt vetítette előre, hogy az ajtója előtt fognak üldögélni a fideszesek, várva a sorsukat – emlékeztette a Jobbik alelnökét a kormány államtitkára. 

Dömötör rávilágított arra, hogy a Jobbik vezetése lényegében összeomlott az elmúlt napokban. Felidézte, hogy Jakab Péter annak idején a miniszterelnök székébe próbált beülni, ehelyett azonban a saját széke mellé ült, de a frakcióvezetői székbe még két kézzel kapaszkodik. 

– Gyurcsány Ferenccel jobban ment a szövetségkötés, mint a saját támogatóival, Gyurcsány balra húzta Jakabot a politikai társkeresőn – magyarázta az államtitkár. 

Szebb jövőt kívánok önöknek

– zárta felszólalását Dömötör Csaba. 

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában