Folytatódik a munka

2022.06.23. 18:52

Az amerikai külügyminiszterrel egyeztetett Szijjártó Péter

A külügyminiszter méltatta az amerikai beruházások fontos szerepét a magyar gazdaságban, hiszen 1700 amerikai vállalat működik Európa legkedvezőbb beruházási környezetében, és mintegy százezer magyar embernek adnak ők munkát.

Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel egyeztetett telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt hangsúlyozta: "komoly világpolitikai és világgazdasági kihívásokkal állunk szemben", ráadásul Európa helyzete még nehezebb, hiszen itt most háború dúl. Ez tartósan magas inflációval, kamatokkal és "egekbe szökő" energiaárakkal súlyosbított gazdasági válságot okoz, amelyben további súlyos kérdéseket vet fel a globális minimumadó esetleges bevezetése - emelte ki.

A miniszter azt írta: Antony Blinkennek méltatta az amerikai beruházások fontos szerepét a magyar gazdaságban, hiszen 1700 amerikai vállalat működik Európa legkedvezőbb beruházási környezetében, és mintegy százezer magyar embernek adnak ők munkát.

"Jövő héten fontos NATO-csúcs következik Madridban, ott majd személyesen folytathatjuk a konzultációt" - közölte Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában