Nincs egység

2022.05.24. 17:54

Szijjártó Péter: az Európai Bizottság olajembargós javaslata súlyos károkat okozna Magyarországnak

A külügyminiszter kijelentette, az egység fenntartása csak úgy lehetséges, hogyha minden tagállam érdekét számításba vesszük, ezért a csővezetékes szállítás mentességet kell, hogy élvezzen a szankciók során.

Az Európai Bizottság olajembargóra vonatkozó javaslata súlyos károkat okozna Magyarországnak, hiszen hazánk energiaellátása fizikailag ellehetetlenülne - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek kedden.

Kijelentette: az egység fenntartása csak úgy lehetséges, hogyha minden tagállam érdekét számításba vesszük, ezért a csővezetékes szállítás mentességet kell, hogy élvezzen a szankciók során.

"Mindaddig, amíg a Magyarország számára okozott problémát az Európai Bizottság nem oldja meg, nem szavazzuk meg az olajembargóra vonatkozó javaslatot, mert azt nem engedhetjük, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát" - jelentette ki Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kostal Global Business Services Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. május 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában