Szerveződés

2022.05.25. 12:06

Fajgyűlölő munkacsoport alakul a Jobbikban

A szerveződés az Élettér Munkacsoport nevet kapta, és céljai között szerepel a cigányság visszaszorítása.

Tóth Péter, a Jobbik volt megyei elnöke töltötte fel azt a prezentációt, amely a Jobbik egyik munkacsoportjának ideológiáját, céljait és struktúráját mutatja be – írja az Origo.

Az előadásból kiderült, hogy a szerveződés céljai a cigányság visszaszorítása Szegeden, a cigányság által „elfoglalt terek” visszaszerzése és a „magyar faj” ügyének képviselete.

A szerveződés az Élettér Munkacsoport nevet kapta, amely – a csoport céljait tekintve – minden bizonnyal Hitler élettérrel kapcsolatos elméletére utal.

Az élettér, németül Lebensraum, egy német geopolitikai fogalom, amelyet Hitler annak a teóriájának keretében használt fel, amely szerint Németország sorsa az, hogy uralmat gyakoroljon a Kelet felett, vagyis az élettér kifejezés azt sugallja, hogy az árja fajnak misztikus joga van arra, hogy uralkodjon a körülötte lévő többi országon – magyarázza az Origo.

A Jobbik munkacsoportjának efféle elnevezése tehát erőteljesen rasszista hangot üt meg, amit ráadásul Komjáti Zoltán, a Jobbik szegedi elnöke büszkén hirdetett a ruháján is.

A prezentáció arra is kitér, hogy létrehozzák az Életünk Tere Egyesületet, és szorosan együttműködnek a Jobbik pártszervezetével is.

Ahogy arról beszámoltunk, Komjáti Zoltántól nem áll messze a szélsőséges ideológia. Komjáti, aki a hat baloldali párt támogatásával lesz az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje a június 26-i időközi választáson, korábban Hitlert éltette Facebook-oldalán.

Komjátit egyébként a Jobbik roma országgyűlési képviselője, Varga Ferenc is támogatja.

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Komjáti Zoltán és Botka László (Forrás: Facebook)

Címkék#Jobbik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában