Népszórakoztatás

2022.04.20. 12:13

Schiffer András sem hagyta szó nélkül Tordai Bence állításait

Kedd délelőtt Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője már reagált Tordai Bence, a Párbeszéd politikusának reggeli interjújára. Később Schiffer András sem hagyta kommentár nélkül Tordai DK–LMP együttműködésre vonatkozó állítását – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Tordai Bence kedden a Telexnek adott interjújában fejtette ki a zöldpártok együttműködésre vonatkozó kérdésre, hogy

korábban valóban zajlott gondolkodás arról, hogy van-e elég tér két zöldpárt számára, amelyek között persze vannak különbségek, de sok azonosság is. Mi viszont onnantól kezdve nem tudjuk lekövetni szemmel az ő mozgásukat, hogy egy nagyon szoros szövetségbe álltak össze a Gyurcsány Ferenc vezette DK-val. 

Hozzátette, hogy

valószínűleg termékenyebb lett volna a zöldpártok együttműködése, de azzal nekünk nehéz mit kezdeni, hogy valaki egy pártot, amely önmagát a Gyurcsány által vezetett kormánnyal szemben meghatározva jött létre, bevisz a DK zöldtagozatának, és szerintem a szavazóik sem nagyon tudják ezt követni.

Tordai mondatai nem maradtak válasz nélkül

Schiffer András arra hívja fel a figyelmet, hogy ezt annak a pártnak az „akárkije” mondja,

amelyik annak köszönheti létezését, hogy miután kivált a Gyurcsány által vezetett kormánnyal szemben meghatározva létrejött pártból, már 2014-ben felkéredzkedett a Gyurcsány Ferenccel súlyosbított listára és arra a pártra mondja, amelyik ezt végül csak 2022-ben tette meg. Legalább a népszórakoztatásról gondoskodnak.

De Ungár Péter, az LMP politikusa is kiosztotta kedd délelőtti posztjában Tordait. 

Az LMP-s országgyűlési képviselő leszögezte, hogy örülnek, hogy a Párbeszéd a tizedik születésnapján úgy döntött, hogy egyszer elindul önállóan egy választáson, tényleg nagy dolognak tartják, de szerintük ez most kevésbé érdekli és még kevésbé nyugtatja meg a választókat – írja a Hirado.hu.

Lehet, hogy minket kicsit jobban megviselt a vereség, mint Tordai Bencét, de mi még nem tudunk mosolyogva elindítani egy EP-kampányt, mert szerintünk a harci kiáltások helyett érdemes ennél kicsit több időt az önvizsgálatra szánni.

Az LMP politikusa hozzáteszi, hogy „főleg abban a pártban, aminek az elnöke azért lépett vissza az előválasztáson egy piaci fundamentalista jobboldali jelölt javára (Márki-Zay Péter – a szerk.), mert állítása szerint a baloldali és zöld politikának nincs támogatottsága.”

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Schiffer András, az LMP társelnöke, a párt távozó frakcióvezetõje sajtótájékoztatót tart a Parlamentben 2016. június 13-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában