Kitört a káosz

2022.04.16. 07:48

Rendbontások törtek ki a bevándorlóellenes demonstráció után Svédországban

A tiltakozók több autót, a többi között rendőrségi járműveket is felgyújtottak.

Erőszakba torkollt nyilvános koránégetéseket tartott Rasmus Paludan, egy dán bevándorlásellenes politikus csütörtökön és pénteken Svédország több pontján. A svéd állampolgársággal is rendelkező Rasmus Paludan svédországi akciói nyomán kitört rendbontásokban csütörtökön Norrköping és Linköping városokban 4 ember sérült meg, köztük 2 rendőr. A tiltakozók több autót, a többi között rendőrségi járműveket is felgyújtottak.

A pénteken tartott koránégetéseken újabb rendbontások voltak Stockholm Rinkeby nevű elővárosában, ahol különösen sok bevándorló él.

Svéd sajtójelentések szerint 2 tucat embert állítottak elő hatósági személy elleni erőszak és zavargáskeltés vádjával.

Hírügynökségek szerint Paludan a szomszédos Svédországban végrehajtott vitatott akcióival szeretné népszerűsíteni a 2017-ben, Dániában alapított, Stram Kurs, vagyis Kemény Vonal nevű bevándorlásellenes pártját. Paludan a napokban további koránégetéseket tervez. Eddigi akcióihoz hatósági engedéllyel rendelkezett.

Borítókép: TT News Agency via AFP / Kicki Nilsson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában