Tragédia

2022.04.10. 22:06

Ketten meghaltak egy buszbalesetben Belgiumban, a sofőr drog hatása alatt vezetett

Két ember meghalt, öten súlyosan megsérültek vasárnap egy észak-belgiumi autópályán történt buszbalesetben, a sofőr kábítószertesztje pozitív lett - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap vasárnap.

Sandra Eyschen, a belga szövetségi rendőrség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a francia BlaBlaCar nevű fuvarmegosztó szolgáltatás távolsági autóbusza az észak-belgiumi Antwerpent a hollandiai Bredával összekötő E19-es autópályán kora után szenvedett balesetet.


Az Amszterdamból Párizsba közlekedő, francia rendszámú jármű egyelőre tisztázatlan okból tért le az autópályájáról, majd az oldalára fordult, ablakai betörtek. A pályaszakaszt teljesen lezárták, hosszú autósorok alakultak ki.


Az Antwerpen közelében felborult busz 30, főként francia és spanyol állampolgárságú utast szállított.


Az antwerpeni ügyészség tájékoztatása szerint a sofőr kábítószertesztje pozitív lett. A 35 éves francia állampolgárságú buszvezetőt előállították - tették hozzá.

Borítókép: a baleset helyszíne 2022. április 10-én (JONAS ROOSENS / BELGA MAG / Belga via AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában