Csengersima

2022.03.16. 21:58

Orbán Viktor határszemlét tartott (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este szemlét tartott a csengersimai magyar-román határállomáson – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, és Kovács József nemzeti információs államtitkár társaságában hallgatta meg a rendőri vezetők jelentését a határszakasz helyzetéről és az ukrajnai menekülthullámnak a térségben tapasztalható folyamatos növekedéséről.

Ezt követően a miniszterelnök megismerkedett a Magyar Vöröskereszt helyi segítőpontján dolgozó önkéntesek munkájával – közölte Havasi Bertalan.

 

A csengersimai határátkelőnél vagyunk. Ez itt a magyar-román határ. Itt is érkeznek Magyarországra menekültek, ukrán menekültek, akik Románián keresztül közelítik meg Magyarországot. Több ezren jönnek naponta, autókkal. Hat sávon keresztül folyamatos az áthaladás. A rendőrök erőiket megfeszítve dolgoznak. Gördülékenyen megy minden, és a vöröskeresztesek pedig a gyerekeseknek nyújtanak segítséget, adnak enni- és innivalót. A jövő héten egy nagyobb hullámot várunk, ezért ezt a határátkelőhelyet is meg kell erősítenünk. Többen fognak majd itt dolgozni. A mai rendezettség alapján úgy látom, hogy ha megerősítjük ezt az átkelőpontot, a jövő héten is képesek leszünk ugyanilyen hatékonyan dolgozni

– mondta Orbán Viktor a határszemle után.

Orbán Viktor miniszterelnök határszemlét tart a csengersimai magyar-román határállomáson 2022. március 16-án.
Forrás: Fischer Zoltán/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Borítókép:Orbán Viktor miniszterelnök (k) határszemlét tart a csengersimai magyar-román határállomáson 2022. március 16-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában