Gyanús ügyek

2022.03.18. 19:20

Elnémult a baloldal Anonymus új videójától

Az újabb botrány teljesen elnémította a baloldalt: az Anonymus által megnevezett szereplők egyike sem kívánt felelni a Mediaworks–Hírcentrum kérdéseire. Sőt a III. kerület képviselőjelöltje, Szabó Tímea sem reagált a körvonalazódó botrányra. Eközben a Mediaworks Hírcentruma egy újabb összefüggést talált Patek Gábor és a III. kerületi önkormányzat között: a helyi Óbuda Újságot Kispestről szerkesztik, egy olyan irodaházból, amelyben a botrány további érintettjeinek is bérelt helyük van.

Sem a baloldali vezetésű önkormányzatok, sem pedig a legújabb botrány főszereplői nem kívántak nyilatkozni Anonymus pénteken közzétett videója kapcsán. A Mediaworks Hírcentruma (MWH) e-mailben kereste kérdésekkel a III., a XVIII. és a XIX. kerületi önkormányzatot. Azt szerették volna megtudni, hogy milyen információik vannak Patek Gáborról, Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, vagyis a maszkos alak szerint a körvonalazódó botrány főszereplőiről, illetve az általuk végzett tevékenységről. Kérdéseikre csupán hallgatás volt a válasz – írja a Magyar Nemzet.

 

Az MWH megkereste Patek Gábort, akitől azt szerették volna megtudni, elismeri-e, hogy ő van az Anonymus által közzétett pénteki videón.

A politikus-üzletember a lapzártáig elérhetetlennek bizonyult.

Szintén meg szerették volna kérdezni Szabó Tímeától, a Párbeszéd társelnökétől, III. kerületi képviselőjelölttől, hogy mit gondol az ügyről, valamint, hogy ismeri-e Patek Gábort, ám Szabó úgyszintén nem reagált megkeresésükre.

 

A pénteken nyilvánosságot látott legújabb felvételen az Anonymusként ismert maszkos alak arról beszélt, hogy Patek Gábor,

aki korábban Gajda Péternek, Kispest MSZP-s polgármesterének a bizniszeit intézte, újabban már a III. kerületi balos vezetés simlijeit rendezi.

A közzétett videón egy autóban játszódó jelenet látható, amelyen a vezetőülésen helyet foglaló személy átad egy papírborítékot a mellette ülő férfinak, miközben különböző összegeket említenek a beszélgető felek. Az elmondottak alapján pénz cserélhetett gazdát, hozzávetőlegesen három-négymillió forint, valamint szóba került egy későbbi, hatmillió forintos tranzakció is. Anonymus szerint az esemény egyik résztvevője Patek Gábor volt, aki legújabban a III. kerületi polgármester környékén tűnt fel – korábban pedig a kispesti szocialisták fontos embere volt.

 

Patek nevét főként akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor 2019-ben kiszivárogtak azok a kispesti hanganyagok, amelyeken Lackner Csaba helyi baloldali önkormányzati képviselő – bódult állapotban – részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről.

Pateket személyes szálak kötik az Anonymus által szintén megnevezett Fischer László ügyvédhez és Deák Róberthez, hiszen mindhárman egymás Facebook-ismerősei. A cégadatok áttekintését követően a Mediaworks Hírcentruma kiderítette, hogy Fischernek és Deáknak van egy közös vállalkozása, ez az RF Production Hungary Kft. A céget nem sokkal a 2019-es önkormányzati választások után hozták létre, főként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik. A társaság számos megrendelést kapott a Kiss László DK-s polgármester vezette III. kerületi önkormányzattól. Fischer Lászlónak ugyanakkor van egy közös vállalkozása Kiss László kerületvezető feleségével is. Ez a Sight-Tech Hungary Kft., amelyben Fischer és Polyák-Kiss Ágnes egymást követték az ügyvezetői székben; jelenleg mindketten a gazdasági társaság tulajdonosai, Fischer pedig a cég ügyvezetője.

 

Pénteki cikkében az Index.hu talált egy további kapcsolódási pontot Patek Gábor és a III. kerületi önkormányzat között. A portál által közölt történet szerint Patek feladata volt, hogy a 2019-es választások után az új, baloldali kerületvezetésnek megfelelő baloldali irányultságú helyi lapot hozzanak létre. Ezért az Óbuda Újságot korábban kiadó és szerkesztő céggel szerződést bontottak, és a kerület közbeszerzést írt ki.

A befutó a Key Price Kft. volt, amely 60 hónapra, azaz 5 évre nyerte el a munkát, 356 millió forint értékben. Az Index arról írt, hogy az Óbuda Újság fotósa egy bizonyos Patek Andrea, aki valószínűleg Patek Gábor rokona.

Az MWH utánanézett a Key Price Kft.-nek, és további összefonódást talált a botrány eddigi szereplői között. A vállalat fő tevékenysége a cégadatbázis szerint közúti áruszállítás és személygépjármű-kereskedelem. Ám nem ez az egyetlen furcsaság. A szerkesztőség Kispestre költözött, Patek Gábor korábbi munkaadójának kerületébe. Itt a 206Center Irodaházban van irodájuk, ugyanabban az épületcsoportban, ahova az Anonymus által is említett Fischer László ügyvédnek és Deák Róbertnek van bejelentve a közös cége, az RF Production Hungary Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában