Ukrán válság

2022.03.10. 10:56

A többség nem állítaná le a Paks II. beruházást

A magyarok abszolút többsége ellenzi, hogy az orosz-ukrán háborús konfliktus következtében a kormány leállítsa a Paks II. beruházást. A Real-PR 93. legfrissebb felmérése szerint a biztos szavazók 57 százaléka folytatná az atomerőmű bővítését, míg 32 százaléka leállítaná.

Az orosz-ukrán háború kapcsán a baloldali politikusok több javaslatot is tettek arra vonatkozóan, hogy hazánknak hogyan kellene reagálnia az adott helyzetben, s többek között az orosz technológiával készülő Paks II. beruházás leállítását is felvetették. 

Az atomerőmű bővítésének felmondásával a magyar lakosság határozott többsége, 56 százaléka nem ért egyet, mindössze 30 százaléka támogatja azt, 14 százalék pedig nem foglalt állást a kérdésben

- derül ki a Real-PR 93 legfrissebb közvélemény-kutatásából. 

Hasonló eredményeket mutatnak a biztos szavazók válaszai, ebben a körben 57 százalék utasítja el, míg 32 százalék támogatja a baloldal elképzelését a beruházás leállítására vonatkozóan, és 11 százalék nem nyilvánított véleményt.

A politikai kérdések mentén gyakran kirajzolódó Budapest-vidék véleménykülönbség ebben a témában is megmutatkozik, ugyanakkor még a fővárosiak fele is ellenzi a baloldal javaslatát (51 százalék), és ennél 11 százalékponttal kevesebben támogatják azt (40 százalék). Ellenben vidéken már több mint kétszeres az eltérés az ellenzők és a támogatók között, 58 százalék folytatná, míg 27 százalék leállítaná a Paks II beruházást. 

Borítókép: Paks II. projekten dolgozó mérnökök az orosz fővállalkozó, az ASZE Mérnöki Vállalat paksi telephelyén, ahol Alekszej Lihacsov a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója és Süli János a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter tartott sajtótájékoztatót 2019. november 5-én.

Címkék#Paks II

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában