Svédország

2022.02.02. 13:20

No-go zónákba járatná iskolába a gyerekeket az önkormányzati képviselő

Az önkormányzati képviselő azt javasolja a szülőknek, hogy az érzékenyebb, bevándorlók lakta területeken lévő iskolákba járassák a gyerekeiket. A politikus így szeretné elősegíteni a migránsok integrációját – olvasható a V4NA cikkében.

A Göteborgban élő bevándorlókat mostanáig nem sikerült integrálni a társadalomhoz, ezért a svéd állampolgárokat kell integrálni a bevándorlók közé. Erről beszélt a göteborgi Zöld Párt egyik önkormányzati képviselője, aki azzal akarja növelni a pártja népszerűségét, hogy a város no-go zónáiban lévő iskolákba járatná a svéd gyermekeket. Karin Pleijel szerint a szülők nem aggódnának, ha csoportosan íratnák át a gyerekeiket. Emellett az integráció elősegítésével azt is el lehetne érni, hogy a svédek kevesebb fenntartással kezeljék a bevándorlókat és a bevándorló hátterű gyermekeket – vélekedik a politikus. A zöldpárti képviselőnő úgy gondolja, hogy Göteborgnak megvannak az adottságai és a lehetőségei ahhoz, hogy nagy nemzetközi várossá alakuljon át.

Borzasztó ami a városban történik, nem élhetünk tovább ilyen szegregációban

– mondta Pleijel.

A párt népszerűsége mélyrepülésben van: a szavazatok 6,9 százalékát szerezte meg a 2018-as választásokon, most azonban a párt támogatottsága 3 százalékra csökkent. Az ősszel tartandó országgyűlési választásokra a párt helyi tagozata a szegregáció megszüntetésével és a globális felmelegedés elleni küzdelemmel kampányol.

Isak Skogstad iskolapolitikai szakértő a Twitteren reagált a zöldpárti politikus felvetésére:

Ha Karin Pleijel és pártja úgy akarja megoldani a szegregációt, hogy a hétköznapi embereket arra késztetik, hogy érzékenyebb területekre költözzenek, miért nem mutatnak először ők jó példát? Első lépésnek az megfelelő lenne, ha a jó környéken lévő villáikból a bevándorlók lakta területekre költöznének

– írta a bejegyzésében a szakértő.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában