Illegális népvándorlás

2022.02.18. 10:13

Melegszik a helyzet a határzárnál: fegyveresen próbálkoznak a migránsok (videó)

A Miniszterelnöki Kabinetiroda politikai államtitkára és a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője közösségi oldalain tették közzé bejegyzéseiket.

„Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint az Európába érkezők nem bántanak senkit. Tisztelettel ajánljuk figyelmébe a rendőrség felvételeit. Most már fegyver is van náluk” – áll az államtitkár bejegyzésében. 

„Csak tavaly több, mint 120 ezer illegális határátlépési kísérlet történt déli határainknál. Köszönet a rendőröknek és a katonáknak, amiért évek óta helytállnak ebben a helyzetben” – írta Dömötör Csaba.

Február közepéig már több mint 18 ezer illegális migráns próbált bejutni Magyarországra, kétszer annyian, mint tavaly ilyenkor – írta Kocsis Máté. 

A határvédelemre fordított összeg meghaladja a 600 milliárd forintot. A továbbiakban is minden támogatást meg kell adnunk a hivatásos állománynak a védekezéshez – írta a frakcióvezető.

Borítókép: Migránsok a magyar–szerb határon 2015. szeptember 15-én / Illusztrációfotó / MTI / Sóki Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában