Felháborodás kíséri

2022.02.04. 08:20

Márki-Zay Péter egyre gátlástalanabbul sértegeti a vidéki embereket (videó)

Márki-Zay Péter szerint vidéken nem mindenki tudatlan, mert ő és a polgármesterek többsége nem az. Vagyis mindenki más igen. A baloldal miniszterelnök-jelöltje rendszeresen sértegeti a vele egyet nem értőket, elsősorban a jobboldaliakat. Mivel pedig a vidékiek többsége jobboldali, ezért őket különösen. Gyurcsány jelöltje a magyar társadalom jelentős részét ostobának, elmeháborodottnak tartja.

Márki-Zay Péter akkor is megsérti a vidéki embereket, amikor állítólag bocsánatot akar kérni egy korábbi sértésért. Jó példa erre a baloldal miniszterelnök-jelöltjének 2021. decemberi videója, amelyben erre tökéletes példát mutatott – írja az Origo.

– Még egyszer: az, hogy vannak vidéken tudatlanok és a Fidesz ezekre építi a kampányát, ez nem azt jelenti, hogy minden vidéki tudatlan. Nyilvánvalóan sem én, sem a legtöbb polgármester nem az

– mondta Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje, aki szerint tehát a vidéki fideszesek mindenképp tudatlanok, de nagyrészt a nem fideszesek is.

Márki-Zay Pétertől szinte minden héten lehetne idézni olyan mondatot, amelyben a vidékieket pocskondiázza.

Nevezte már a falusi embereket egyszerűnek, tudatlannak, de a legtöbbször ostobának.

– Rendkívül sok szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba ember emiatt fog a Fideszre szavazni – mondta Márki-Zay Péter, a migráció témájára utalva. Mindemellett azt állította, hogy a „Fidesz betelepített 50 ezer migránst”. Csakhogy amire Márki-Zay utal, az az a szám, amennyi külföldi állampolgár telepedett le Magyarországon 2019-ben. Döntő többségük azonban külhoni magyar.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje nem először sértegette a vidéki embereket, hiszen már az október 23-i Békemenetre a fővárosba érkezőket is gyakorlatilag tudatlannak minősítette. Az ATV Egyenes beszéd című, október 25-i műsorában a kormánypárti rendezvényről azt mondta: „...a Telexnek a videóját ajánlom mindenki figyelmébe, ott azért nemcsak arról van szó, hogy ez nem egy szeretet- és békemenet volt, hanem gyűlölködés, de az is látszik, hogy tényleg vannak olyanok, akiknek fogalmuk sincs róla, hogy hol vannak, buszokkal oda vitték őket, tömeget demonstráltak, a polgármester kipipálhatta a házi feladatát...”

Borítókép: Márki-Zay Brüsszelben / Hans Lucas via AFP / Valeria Mongelli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában