Európa védelme

2022.01.29. 11:51

Santiago Abascal szerint Orbán Viktor követendő példa (videó)

Orbán Viktor etalon minden európai számára, aki hisz abban, hogy az EU-nak hűnek kell lennie eredetéhez, és tiszteletben kell tartania a nemzetek határait és szuverenitását - írta Twitter-oldalán a politikus.

Követendő példaként utalt Orbán Viktor miniszterelnökre a spanyol jobboldal ellenzéki párt, a Vox vezetője, Santiago Abascal, aki péntek este fogadta a magyar kormányfőt Madridban. Orbán Viktort az Európa jövőjéről szóló tanácskozásra hívta meg Abascal, a tanácskozáson számos európai jobboldali pártvezető mellett részt vesz Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt elnökjelöltje, Marine Le Pen is - írja a Magyar Nemzet.

Abascal személyesen várta a magyar miniszterelnököt madridi szállása előtt, majd egy videót is megosztott Twitter-oldalán érkezéséről, melyhez azt írta: „Orbán Viktor etalon minden európai számára, aki hisz abban, hogy az EU-nak hűnek kell lennie eredetéhez, és tiszteletben kell tartania a nemzetek határait és szuverenitását.”

A Vox madridi „csúcstalálkozójának” célja, hogy szövetségeseivel egyeztessen az Európa védelmét érintő kérdésekről. Abascal ezt a decemberben megtartott varsói találkozón megkezdett munka folytatásaként hirdette meg. A pártvezér szerint „meg kell védeni Európát a külső és belső fenyegetésektől, olyan alternatívát hirdetve, ami szembeszáll az EU-t fenyegető globalista sodródással és támadja a nemzetek szuverenitását”. 

Santiago Abascal vendégeit vacsorával fogadta, a tényleges munka pedig szombat délelőtt kezdődött. A résztvevők – zárt ajtók mögött –  két kerekasztal-beszélgetés keretében vitatják meg Európa védelmének stratégiáit. A legfontosabb témák között szerepel az európai ipar és az energiaszuverenitás védelme, a csökkenő születésszám és az elnéptelenedés elleni küzdelem, az európai határok védelme, az európai kultúra védelme a multikulturalizmussal szemben, valamint a közös együttműködés.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, Santiago Abascal, a spanyol jobboldali Vox párt elnöke és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az európai konzervatív pártvezetők plenáris ülésén Madridban 2022. január 29-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában