Őrizetbe vették

2022.01.15. 11:12

Egy japán diák több társát megsebesítette a központi egyetemi felvételire várva

Saját bevallása szerint azért követte el a támadást, mert nem mentek jól a tanulmányai, és meg akart halni.

Egy japán diák késsel megsebesítette több társát a központi egyetemi felvételire várva - tájékoztatott az NHK japán állami műsorszolgáltató szombaton.

A 17 éves fiú két diákot és egy idős férfit szúrt hátba a Tokiói Egyetem bejáratánál, a vizsgára várakozó tömegben. A 72 éves férfi súlyosan megsebesült. Másik két áldozata egy 18 éves fiú és egy hasonló korú lány volt. A támadó egyiküket sem ismerte.

 

A késelőt a helyszínen őrizetbe vették.

 

A fiú egy nagojai magániskola diákja, aki nem vett részt a felvételin. Saját bevallása szerint azért követte el a támadást, mert nem mentek jól a tanulmányai, és meg akart halni. A gyanúsított egyúttal beismerte: az incidens előtt tüzet gyújtott egy megállónál az egyetem közelében. A lángokat sikerült eloltani.

 

A hétvégén több mint félmillió diák vesz részt a kétnapos központi egyetemi felvételi vizsgákon 677 helyszínen Japánban.

 

Bár az országban ritkák az erőszakos bűncselekmények, az elmúlt időszakban több késes támadás történt. Októberben egy Jokernek öltözött férfi több mint egytucat embert szúrt meg egy vasúti kocsiban Tokióban. Néhány hónappal korábban egy férfi többeket megsebesített késsel, szintén egy tokiói vonaton.

Borítókép: Kriminalisztikai szakértők vizsgálják egy bűnügy helyszínét a Tokiói Egyetem bejárata közelében 2022. január 15-én, miután egy 17 éves japán diák késsel megsebesítette két társát és egy idős férfit a központi egyetemi felvételire várva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában