A szakma megcsúfolása

2022.01.06. 10:41

A közlekedési szakértő szerint szakmaiatlan a nagykörúti kerékpársávok kialakítása

Semmilyen háttéranyag, terv nem készült az intézkedéshez, amely a biciklisek számára is veszélyes - mondta Szálka Miklós.

A fővárosban a nagykörúti kerékpársávok kialakítása "rettenetesen rossz" elhatározás volt és teljesen szakmaiatlan, tulajdonképpen a szakma megcsúfolása - mondta Szálka Miklós közlekedési szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Semmilyen háttéranyag, terv nem készült az intézkedéshez, "egyszerűen egy vödör festékkel kifestették ezeket a kerékpársávokat", amelyek a biciklisek számára is veszélyesek - fogalmazott.

A szakértő a nagykörút megcsúfolásának nevezte, hogy a főforgalmú útból "egy olyan keresztmetszetet csináltak, mint egy lakóutca".

Meg lehetett volna úgy csinálni, hogy oldalanként két forgalmi sáv, kerékpárút és parkolósáv legyen. Ez utóbbi részben a járdán lehetett volna - mondta Szálka Miklós, hozzátéve, hogy a nagykörúti járdán nem szükségszerű, hogy "bódék sorozata legyen", elfértek volna ott a parkoló autók.

Szálka Miklós "szemenszedett hazugságnak" nevezte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szerint a nagykörúton a kerékpárosok körülbelül az autósok felét teszik ki.

Borítókép: Biciklisek a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában