Fontos tisztség

2021.12.10. 13:54

Répássy Róbertet nevezték ki az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává

Répássy Róbertet nevezte ki december 11-ei hatállyal az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává Áder János köztársasági elnök - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

"Isten hozta újra az Igazságügyi Minisztériumban, Államtitkár úr!" - írta Varga Judit, aki úgy zárta posztját: "Üdv újra a fedélzeten!"

A Legfőbb Ügyészség kedden jelentette be, hogy Polt Péter legfőbb ügyész Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként.

Völner Pál jogi képviselője aznap közölte: ügyfele kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről. Az ügyvédi iroda közleményében az áll: Völner Pál nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, "államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el".

Borítókép: Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára (k) Áder János köztársasági elnök (j) és Varga Judit igazságügyi miniszter (b) társaságában, miután átvette kinevezési okmányát a Sándor-palotában 2021. december 10-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában