Támogatás

2021.12.21. 18:03

Novák: a kormány segíti a családokat az otthonteremtésben!

Hozzátette, erről szól a 2015-ben bevezetett csok, amelyen keresztül már 200 ezer családnak segítettek.

A kormány segíti a családokat az otthonteremtésben - hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

Novák Katalin azt mondta, minden család számára fontos, hogy saját tulajdonú otthonban élhessen és ott nevelhesse a gyermekeit.

Ezért a gyermekvállalás előtt álló fiatalokat, valamint a már gyermeket nevelő családokat is segíti a kormány, hogy otthont vásárolhassanak maguknak vagy építkezhessenek - emelte ki.

Hozzátette, erről szól a 2015-ben bevezetett csok, amelyen keresztül már 200 ezer családnak segítettek. A csok mellett van falusi csok is, amelyet nagyon kedvelnek, és sokan éltek már vele. Emellett bevezették az otthonfelújítási támogatást és az ehhez kapcsolódó otthonfelújítási kölcsönt, amely szintén nagyon népszerű - mondta Novák Katalin.

"Tehát támogatjuk az otthonok felújítását, az otthonok vásárlását a rendelkezésünkre álló lehető legtöbb eszközzel, hiszen számunkra fontos az, hogy a gyerekek saját tulajdonú otthonban, minél jobb körülmények között nevelkedhessenek" - fogalmazott a miniszter.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában