Időjárás

2021.12.12. 20:13

Intenzív havazás nehezíti a közlekedést Szerbiában

A vasárnap reggel óta tartó intenzív havazás délutánra jelentősen megnehezítette a közlekedést Szerbiában, az ország több területén is áramkimaradásról számoltak be.

Nyugat-Szerbia nagy részén hosszabb áramkimaradások voltak vasárnap, néhány településen estére sem állt helyre az áramszolgáltatás.

Az ország autópályáin a havazás és a jegesedés okozott fennakadást, a hókotrók a takarítás mellett az árokba vagy az út szélére sodródott nagyobb járművek mentésében is segítettek. A rossz látási és útviszonyok miatt a hatóságok arra kérték az embereket, csak az induljon útnak, aki nem tudja utazását elhalasztani.

Belgrádban a tömegközlekedés is akadozott, több autóbuszjárat útvonalát módosították, mert a hó több utcát is eltorlaszolt. A helyi sajtó beszámolói szerint fák rogytak meg a hótakaró alatt, a kidőlt fák több esetben is járműveket károsítottak meg.

A Nikola Tesla belgrádi nemzetközi repülőtéren a rossz időjárási viszonyok miatt a nap folyamán több órás késések is voltak, a tájékoztatás szerint azonban folyamatos a járatok indulása, egyik járatot sem kellett törölni.

Az időjárás-jelentések szerint a havazás a jövő hét közepéig tarthat Szerbiában.

Borítókép: Hóesésben kerékpározik egy férfi Belgrádban 2021. december 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában