Gyanús

2021.12.08. 12:17

Házkutatást tarthattak a momentumos Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen

Korábban megírtuk, már a NAV is nyomoz a Cseh Katalinhoz köthető cégháló ügyében. A Mandiner felkereste a hatóságot, valóban házkutatás történt-e a momentumos politikushoz köthető telephelyen, és ha igen, milyen ügyben.

 

 

Házkutatást tarthattak Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt – derül ki a Mandiner cikkéből, amely szerint a lap egyik olvasója erre utaló fotókat juttatott el szerkesztőségükhöz. A felvételek a Cseh Katalin momentumos politikus cégügyeihez köthető telephely közelében készültek, ahol az olvasó éppen a kutyáját sétáltatta.

Így köthető a váci telephely Cseh Katalinhoz

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a magát Anonymusnak nevező maszkos alak egyik videója után a Bennfentes szerkesztősége utánajárt, hogy a Cseh Katalinhoz köthető Pannónia Nyomda Kft. milyen cégekkel hozható kapcsolatba.

Kiderült: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft., és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást.

Továbbá kiderült az is: a Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető egyéb cégek összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon.

Forrás: mandiner.hu

A feltételezett házkutatás kapcsán a NAV-hoz fordult a Mandiner

A Mandiner olvasója számára a házkutatás lehetősége azért lehetett reális, mert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette miatt, ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást a NAV. A Mandiner helyzetjelentése a Cseh Katalin-sztoriról ide kattintva olvasható.

A feltételezett házkutatás, valamint a Cseh Katalinhoz köthető telephely kapcsán a lap az alábbi kérdésekkel fordult a hatósághoz:

  • Tartott-e házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt?
  • Amennyiben igen, milyen ügyben volt szükség a hatóság kiszállására?

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában