polgárháború

2021.11.12. 12:18

Többen meghaltak a szíriai Idlíbet ért orosz légicsapásban

Legalább öt civil, köztük három gyerek vesztette életét az északnyugat-szíriai Idlíb tartományt ért orosz légicsapásokban – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A brit székhelyű OSDH, amely kiterjedt forráshálózattal rendelkezik a háború sújtotta Szíriában, azt közölte, hogy a légicsapásoknak legalább tíz sebesültje is van.

Az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió szemtanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy a bombák egy mezőgazdasági területen csapódtak be, és az áldozatok egy ott dolgozó család tagjai.

Az északnyugat-szíriai Idlíb tartomány és környéke évek óta a felkelők utolsó bástyájának számít a több mint 10 éve polgárháború sújtotta Szíriában. Bassár el-Aszad elnök erői az ország nagy része fölött visszaszerezték az ellenőrzést, miután a szövetséges Oroszország és Irán katonai beavatkozása az ő javukra billentette az erőviszonyokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában