háborús konfliktus

2021.11.06. 14:39

Izraeli katonák lelőttek egy palesztin fiatalt Ciszjordániában

Az izraeli hadsereg lelőtt pénteken egy 13 éves palesztin fiatalt a ciszjordániai Náblusz mellett kirobbant, erőszakba torkolló tüntetések során – jelentette helyi idő szerint pénteken a Wafa palesztin hírügynökség.

A palesztin egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a fiút kórházba szállították, az életét azonban nem tudták megmenteni.

A tüntetések a Nábluszhoz közeli, palesztinok lakta Bejtában és Bejt Dajannál törtek ki, a falvak környékén lévő izraeli telepek elleni tiltakozásul.

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy a tüntetők köveket hajigáltak a katonák felé, akik éles lőszerrel válaszoltak. A bejelentés szerint az incidenst vizsgálják.

A gyermekek védelmére alakult DCIP (Defence for Children International) nevű civil szervezet palesztin irodájának adatai szerint év eleje óta 15 kiskorú vesztette életét Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben az izraeli hatóságokkal történt összecsapások során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában