lebukás

2021.10.05. 17:44

Vádat emeltek Dániában terrorizmus gyanújával két férfi és egy nő ellen

A három vádlott a vádhatóság szerint bombakészítéshez szükséges vegyszereket szerzett be. A házi készítésű pokolgépeket Dániában, vagy külföldön tervezett merényletekhez akarták felhasználni.

Vádat emeltek Dániában terrorizmus gyanújával két férfi és egy nő ellen – közölte kedden a dán ügyészség Koppenhágában. A három vádlott a vádhatóság szerint bombakészítéshez szükséges vegyszereket szerzett be. A házi készítésű pokolgépeket Dániában, vagy külföldön tervezett merényletekhez akarták felhasználni.

Lise-Lotte Nilas illetékes dán ügyész kiemelte, hogy a 22 és 23 éves férfiak 2019 decemberében történt őrizetbe vétele meghiúsította a terrorcselekmény elkövetésére vonatkozó terveiket. A velük közösen elfogott 39 éves nővel szemben terrorizmus finanszírozása miatt emeltek vádat, a gyanú szerint ezen felül az Iszlám Állam dzsihadista szervezet híveinek segített az internes kapcsolattartásban, illetve a közösségi hálózatokban használatos felhasználói fiókok létesítésében.

Az ügyet novemberben fogja tárgyalni egy koppenhágai bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában