Ország-világ

2021.09.30. 21:41

Szlovákiában fogtak el egy embercsempészt, aki az M1-esen menekült a rendőrök elől

A sofőr szándékosan nekiütközött az előtte lassító rendőrautónak, majd megállás nélkül továbbhajtott.

Szlovákiában fogtak el egy embercsempészt, aki az M1-es autópályán menekült el a rendőri ellenőrzés elől csütörtökön – olvasható a police.hu-n.

A Készenléti Rendőrség közleménye szerint délelőtt az M1-esen, Győrszentiván térségében embercsempészés gyanúja miatt akarták ellenőrizni egy osztrák rendszámú kisbusz vezetőjét. A sofőr azonban szándékosan nekiütközött az előtte lassító rendőrautónak, majd megállás nélkül továbbhajtott. Az ütközéstől a rendőrautó megpördült, majd az árokba csapódott. A járműben ülő két rendőr nem sérült meg – tették hozzá.

Az embercsempész a kisbusszal Rajkánál átlépett Szlovákia területére, a szlovák rendöröknek végül Pozsonyban sikerült megállítaniuk és elfogniuk a 46 éves szerb férfit, aki 28 illegális migránst szállított.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt indított nyomozást – közölte a Készenléti Rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában