infografikával

2021.09.27. 16:16

Rosszabb életminőséget várnának a magyarok kormányváltás esetén

A magyar lakosság többsége fontos gazdasági kérdésekben negatív következményekkel számol, ha a baloldal kerül hatalomra.

Negatív változásokra számít a lakosság többsége saját életkörülményeit, anyagi helyzetét illetően, ha a baloldal kerülne hatalomra.

A Real-PR 93 friss felmérése szerint a magyar lakosság abszolút többsége fontos gazdasági kérdésekben negatív következményekkel számol baloldali kormányzás esetén.

A megkérdezettek 53-57 százaléka a munkavállalókat és a vállalkozásokat terhelő adók, illetve a rezsiköltségek emelkedését valószínűsítette, 60-63 százalék pedig úgy gondolta, hogy nem csökkenne az áfa és nem emelkedne az általános életszínvonal, ha a baloldal kormányozná az országot.

A nyár folyamán készített kutatások eredményei szintén azt jelzik, hogy saját életkörülményeit illetően is kedvezőtlen hatással számol a többség baloldali irányítás esetén. Tízből négyen – pontosan 40 százalék – úgy vélik, hogy romlanának az életkörülmények a településén, a válaszadók 37 százaléka szerint pedig saját anyagi helyzetük is romlana.

Érdemes hangsúlyozni, hogy a negatív vélemények száma még azokét is meghaladja, akik a baloldal hatalomra kerülése esetén nem számítanak érdemi változásokra a vizsgált témákban.

Mind a két kérdésben határozottan borúlátóbbak a vélemények vidéken, mint a fővárosban. A vidéki lakosság 42 százaléka véli úgy, hogy romlanának az életkörülmények a lakóhelyén, az anyagi helyzetét illetően pedig 39 százalék számít romlásra baloldali kormányzás esetén. A fővárosban 8-9 százalékponttal kisebb a negatív várakozás aránya, de azt mindenképpen ki kell emelni, hogy még a budapestiek körében is kevesebben vannak az optimisták, mint a pesszimisták. A fővárosban az életkörülményekkel kapcsolatban négy, a saját anyagi helyzetet illetően pedig már kilenc százalékponttal nagyobb a mai baloldaltól negatív változásokra számítók aránya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában