Buda eliberata

2021.09.03. 11:43

Buda felszabadítását minden nemzedéknek meg kell vívnia – a hősökre emlékeztek

A Budát a töröktől visszavívó európai keresztény sereg hőstettére és a sikeres nyugati összefogást összekovácsoló Boldog XI. Ince pápára emlékeztek a világraszóló győzelem 335. évfordulóján, szeptember 2-án este a budai Várban.

Kiss Sándor

Forrás: Actio Christiana

Fotó: Kurucz Árpád

„Ma a globalizáció keresztényellenes erői törekednek a világ uralmára, így a kérdés ugyanaz maradt: a keresztény civilizáció fennmaradása”

– hangsúlyozta a koszorúzási ünnepségen XI. Ince pápát méltató beszédében báró Lipthay Antal, aki szerint ha az egykori egyházi vezető ma is élne, örömmel látná, hogy Magyarország ma újra a hit és Európa védőbástyája.

Báró Lipthay Antal szerint a keresztény civilizáció fennmaradása a tét
Fotó: Kurucz Árpád / Actio Christiana

Mint kifejtette, míg kontinensünk vezetői eltávolodtak Krisztus tanításától és csak a saját politikai és anyagi érdekeiket nézik, addig hazánk nap mint nap erőteljes lépéseket tesz történelmi-kulturális folytonossága és nemzeti szuverenitása megőrzése érdekében. A XI. Ince pápával is rokonságban álló szónok végül arra buzdított, hogy maradjunk meg ezen az úton, védjük tovább a keresztény értékekben formálódott önazonosságunkat, és e törekvésünk során bízzunk rendíthetetlenül Istenben.

„Buda felszabadítását minden nemzedéknek meg kell vívna”

– hangoztatta ünnepi beszédében Hetzmann Róbert, hozzátéve, hogy a mai ellenség nem az Oszmán Birodalom, hanem „az a globális magánhatalom, amely a tudatipar révén ideológiai vírusokkal mételyezi a társadalmakat, hogy szétrombolja azokat, és sátáni tervét megvalósíthassa”.

A Magyar Patrióták Közösségének elnöke szerint ma nem karddal, hanem szóval támadnak ellenségeink, és ehhez az új körülményhez nekünk is alkalmazkodnunk kell hit- és honvédő harcunk során. Végül arra figyelmeztetett: küzdeni valamiért bár megszállottságból és érdekből is lehet, de győzelmet csak hittel arathatunk.

Hetzmann Róbert, a Magyar Patrióták Közösségének elnöke
Fotó: Kurucz Árpád / Actio Christiana

Az Actio Christiana nevű szervezet által az idén immár harmadszor megrendezett ünnepségen Habsburg-Lotaringiai Mihály főherceg és felesége, Christiana főhercegné, báró Lipthay Antal, valamint Nagy Gábor Tamás, a Budai Polgári Kör elnöke megkoszorúzta Európa védelmezője és Magyarország megmentője, XI. Ince pápa szobrát, majd a résztvevők a Mária Magdolna-templom romjai között, az Anjou-bástyán és a Bécsi kapunál adtak hálát Istennek az egykori győzelemért, és könyörögtek hazánk megmaradásáért.

Résztvevők vonulnak a budai Várban tartott megemlékezésen
Fotó: Kurucz Árpád / Actio Christiana

A tavalyelőtti megemlékezésről készült videónkat itt tudja megtekinteni:

Borítókép: Habsburg-Lotaringiai Mihály főherceg és felesége, Christiana főhercegné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában