Ország-világ

2021.08.30. 06:55

Rakétákat lőttek ki a kabuli reptérre

Ismeretlen támadók rakétákat lőttek ki Kabul repülőterére hétfőn, károkról vagy áldozatokról egyelőre nem tudni – jelentette a Tolo News helyi hírcsatorna.

A CNN amerikai hírtelevízió amerikai kormánytisztviselőkre hivatkozva arról számolt be, hogy

legalább öt rakétát lőttek ki a légikikötőre.

A közösségi médiában egy rakétátalálat miatt lángra kapott autó képei kezdtek terjedni hétfőn, de ennek eredetiségét hírügynökségek egyelőre nem tudták megerősíteni.

A kabuli repülőtér rendelkezik rakétaelhárító rendszerrel, amelyet pár héttel ezelőtt próbáltak ki.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője nem sokkal később arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnököt tájékoztatták a támadásról, az emberek kimenekítése pedig szakadatlanul folytatódik.

„Az elnök megerősítette azt az utasítást a parancsnokoknak, hogy meg kell kettőzni az erőfeszítéseket, hogy minden intézkedést meghozzanak a terepen lévő erőink biztonságának megóvása érdekében”

- hangsúlyozta a szóvivő.

Vasárnap Joe Biden amerikai elnök arról számolt be, hogy újabb terrortámadás várható az afganisztáni főváros repülőterén, ahol csütörtökön mintegy 200 halálos áldozatot követelő pokolgépes merénylet történt, amelyben 13 amerikai és két brit katona is meghalt. A támadásért az Egyesült Államok az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet teszi felelőssé.

Az amerikai hadsereg válaszul a terrorcselekményre dróncsapást mért az Iszlám Állam állásaira kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban. A támadásban a dzsihadisták két embere – terrorcselekmények tervezője – halt meg, és még egy megsebesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában