Ország-világ

2021.08.21. 15:31

Menczer Tamás: ma is az a helyes, ha a magyar érdeket képviseljük

Ma is az a helyes, ha a magyar érdeket képviseljük és azt nézzük meg, hogy mi a magyar emberek érdeke – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Pest megyei Budakeszin.

Menczer Tamás a 26. családi nap fesztiválon arról beszélt, számára Szent István király cselekedetei azt tanítják, hogy

az államalapító király először is felismerte a felelősségét, majd azt, hogy mi a magyar érdek, majd ennek megfelelően cselekedett, hogy a rábízottakat, a közösségét megőrizze, egyben tartsa.

Hozzátette, őseink megvédték, megőrizték az országot és átadták a mai generációknak, akiknek viszont az a feladatuk, hogy gyarapítva, megőrizve továbbadják.

„Akkor járunk el helyesen, ha a mai kor kihívásaiban is a magyar érdeket vizsgáljuk meg és követjük” – hangoztatta az államtitkár.

Menczer Tamás rámutatott: az olyan kihívásokkal terhelt időkben, mint amilyeneket most élünk, a legfontosabb a közösségek megerősítése és legfőképpen a legkisebb közösségeké, a családoké. Hozzátette, mindennél fontosabb, hogy a vágyott gyermekek meg tudjanak születni. Ez magyar érdek! – jelentette ki.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy

magyar érdek ma a keresztény kultúra megőrzése, és az is, hogy egy ország kormánya egy világjárvány idején vakcinákat tudjon szerezni országa lakosainak, de emellett ugyanilyen fontos magyar érdek a határvédelem, a biztonság megvédése.

Hozzátette, hogy magyar érdek továbbá az idősek megbecsülése. „Aki nem becsüli az időseit, az nem fogja becsülni a következő generációt sem” – fogalmazott Menczer Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában