Gyermekvédelem

2021.07.02. 13:18

Varga Judit: egy jogszabályt először érdemes elolvasni és csak utána kritizálni

A szexuális nevelés Magyarországon – az EU Alapjogi Chartájával összhangban – elsősorban a szülők feladata – húzta alá a miniszter.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Párbeszéd Európa jövõjéről: egy digitális Európai Unió építése címmel megrendezett nemzetközi konferencián az Országházban 2021. június 21-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

„Érdemes egy jogszabályt először elolvasni és csak utána kritizálni” – írja a közösségi oldalára feltöltött legfrissebb bejegyzésében Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter két nyelven – magyarul és angolul – is elolvasható Facebook-posztjában felidézi, hogy az Európai Unió Alapjogi Chartája 14. cikkének 3. bekezdése szerint tiszteletben kell tartani a szülők azon jogát, hogy gyermekeik nevelését és tanítását vallási, filozófiai és pedagógiai meggyőződésüknek megfelelően biztosítsák, az e szabadság és jog gyakorlására vonatkozó nemzeti jogszabályokkal összhangban.

„A szexuális nevelés Magyarországon – az Alapjogi Chartával összhangban” – elsősorban a szülők feladata

– teszi hozzá a tárcavezető.

„Magyarországon mindenki szabadon kifejezheti szexuális identitását, hiszen a magyar törvények minden kisebbség, így a szexuális kisebbségek számára is biztosítják az alkotmányos alapjogokat”

– olvasható Varga Judit hivatalos közösségi oldalán.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter a Párbeszéd Európa jövőjéről: egy digitális Európai Unió építése címmel megrendezett nemzetközi konferencián az Országházban 2021. június 21-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában