Vihar

2021.07.11. 16:07

Azonnali és hosszú távú segítséget nyújt a karitász a Sellye környéki jégkárosultaknak

Azonnali és hosszú távú segítséget nyújt a Katolikus Karitász és a Pécsi Egyházmegyei Karitász a Sellye környéki jégkárosultaknak.

A Katolikus Karitász vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a péntek esti nagy kiterjedésű vihar súlyos károkat okozott Sellye, Drávaiványi, Okorág és Kákics településen. Csak az eddigi felmérések szerint Sellyén 200 család lakhelye sérült meg.

A karitász vasárnap délelőtt két helyszínről indított élelmiszeradományt az érintett településekre, ahol összesen több mint 3 ezer ember él. Pécsről két teherautónyi palackozott vizet, pékárut, zöldséget, gyümölcsöt, valamint a székesfehérvári raktárból egy mikrobusznyi friss pékárut, tartós élelmiszert szállítottak a térségbe.

A közlemény szerint Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója a helyszínre érkezve kezdte meg az egyeztetéseket a folytatólagos együttműködésről. Kiemelte, hogy „a szervezett segítségnyújtás első lépéseként már valamennyi érintett település vezetőivel, helyi családsegítő szolgálatokkal felvette a karitász a kapcsolatot. Az ő iránymutatásaikkal állították össze a gyorssegély élelmiszercsomagokat.

Vasárnap már a továbblépéssel kapcsolatos feladatokat, a hosszú távú segítségnyújtás csomópontjait határozzák meg. Drávaiványin például a Karitász vállalta az építőanyag-felajánlások helyszínre szállítását.

Megjegyezték, hogy nemcsak a családi házak sérültek meg, hanem a mezőgazdaságot tekintve is jelentős kár érte a térséget. A földeken több tízezer paprika- és paradicsompalánta, több hektár dinnye és kukorica esett áldozatául a heves jégesőnek. Ez szintén nagyon komolyan érinti az itt, ebből élő, gazdálkodó családok életét – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában