Ország-világ

2021.07.26. 12:13

A baloldali kampány csúcsa: kiderült, ki mikor volt ittas Szombathelyen (galéria)

A 99 Mozgalom tartott péntek délután fórumot a Fő téren, ahol Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes, Ungár Péter és Nemény András is részt vett.

20210723 Utcafórum, Szmbathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Telefonon, sms-ben és Facebookon is mozgósított Ungár Péter országgyűlési képviselő kampánycsapata a Fő téri rendezvényre – írja a Vaol.hu, a Vas megyei hírportál.

Péntek délután egymás után álltak színpadra az ellenzéki politikusok, akiket Hajós András konferált fel. Először Szombathely polgármestere, Nemény András, majd Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnöke, Ungár Péter és végül Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere osztotta meg gondolatait. Mindannyian arról beszéltek, fontosnak tartják a kormányváltást. Karácsony Gergely pedig Ungár Pétert látná szívesen ellenzéki képviselő-jelöltként Szombathelyen.

A rendezvénynek volt egy érdekes mellékszála is. Hajós András felidézte a városhoz kapcsolódó koncertélményeit, így beszélt arról is:

– Sajnos voltam ittas is már Szombathelyen. De ez régen volt és fiatal voltam.

Nemény András ezt úgy folytatta:

– Ha egy vallomással kéne kezdenem, (…) azért már én is voltam úgy, hogy legalább egy picit ittas voltam Szombathelyen. De ki nem, aki ebben a városban él?!

Később Karácsony Gergely felelevenítette Szent Márton történetét, ahogy megosztotta köpenyét a rászorulóval. Majd ehhez fűződően arról beszélt: „Nem vagyok szent, bár nem voltam még részeg Szombathelyen, ez kétségtelen. Sőt, valójában soha életemben nem voltam részeg, hogy mondjak valami bulváros elemet”.

Utcafórum Szombathelyen
Fotó: vaol.hu / Vas Népe

„Lejönnek a pesti fejesek Szombathelyre” – így reagált a Fidesz szombathelyi csoportja közösségi oldalán az eseményre. Hozzátették: „Egyszerűbb lett volna, ha Ungár, Karácsony és Kunhalmi Pesten futnak össze, akkor csak Neménynek kellett volna utaznia.”

Azt is írták: „Ungár Péter budai milliárdos mit hozott eddig Szombathelyre az iparszerű gyalázkodáson kívül? Semmit.”

[embed]https://www.vaol.hu/galeria/utcaforum-szombathelyen/[/embed]

Borítókép: A választási program szónokai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában