kihasználta

2021.06.02. 09:35

Sikkasztás miatt vádat emeltek egy Somogy megyei idősotthon vezetője ellen

Az 50 éves nő több mint 17 millió forintot emelt le egy idős gondozott bankszámlájáról.

Vádat emelt jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt a Nagyatádi Járási Ügyészség egy Somogy megyei idősotthon vezetője ellen, aki több mint 17 millió forintot emelt le egy idős gondozott bankszámlájáról – közölte a megyei főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az 50 éves nő – a működési engedély visszavonásáig – tulajdonosa és fenntartója volt egy Somogy megyei idősotthonnak.

A 81 éves sértett az otthonba költözésekor egyebek mellett meghatalmazást adott a vádlottnak arra is, hogy szükség esetén a bankszámlája felett rendelkezzen.

A nő a bizalmi viszonyt kihasználva az idős ember tudta és beleegyezése nélkül 2018 nyarán többször vett fel készpénzt a sértett számlájáról, összesen több mint 17 millió forintot. Ennek egy részét ismeretlen célra fordította, 10 millió forintot otthon a szekrényében rejtegetett, csaknem egymillió forintot pedig az idősotthon irodájában tartott.

A nagyatádi rendőrök az elsikkasztott pénzből 10 millió 900 ezer forintot foglaltak le, a vádlott pedig eddig további 5,5 millió forintot fizetett meg a sértettnek.

Az ügyészség vádiratában 3 év 6 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri tettét – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában