Ország-világ

2021.06.24. 07:47

Schiffer András: Von der Leyen közleménye több a soknál

Schiffer András, az LMP alapítója közösségi oldalán élesen bírálta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, aki a magyar pedofilellenes törvényt szégyenletesnek nevezte. Schiffer szerint Brüsszel és a német kormánypártok „keblükre ölelték” a homoszexualitást üldöző, embereket tönkretevő posztkommunistákat. Ezzel szemben ma Magyarországon a büntetőjog nem üldözi és nem diszkriminálja a homoszexualitást – írta az LMP volt elnöke.

Von Der Leyen uniós bizottsági elnök közleménye (...) tényleg több a soknál – írta közösségi oldalán Schiffer András.

Az LMP volt frakcióvezetője, jelenleg ügyvéd, aki egyébként bírálta a múlt héten elfogadott törvényt, azt írta: a derék, „alapvető értékekben” kompromisszumot nem ismerő német kormánypártok '89-'90-ben keblükre ölelték és rögtön az európai szalonokba vezették azokat a magyar posztkommunista vezetőket (és pártjukat), akiknek egyeduralma alatt a titkosszolgálat homoszexualitással zsarolt, tett tönkre embereket, homoszexuális kapcsolat miatt meghurcoltak embereket, homoszexuális egyesületet alapítani, felvonulást tartani nem lehetett – írja az Origo.

Azt is kifejti, hogy a kilencvenes években Brüsszel „úgy juttatta el Magyarországot a csatlakozás kapujáig, hogy a magyar büntetőjog még diszkriminálta a homoszexuálisokat”.

Ma Magyarországon a büntetőjog nem üldözi és nem diszkriminálja a homoszexualitást, lehet homoszexuális egyesületet alapítani, felvonulást szervezni, a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény továbbra is hatályban van

– írta Schiffer András.

Orbán Viktor: Ursula von der Leyen közleménye szégyenletes

„Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz” – így reagált Orbán Viktor miniszterelnök a távirati irodának eljuttatott közleményében arra, hogy az Európai Bizottság elnöke szerdán szégyenletesnek nevezte a magyar pedofília elleni törvényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában