látogatás

2021.05.28. 12:24

A spanyol jobboldali VOX párt csodálatot és tiszteletet érez a Fidesz és Orbán Viktor iránt

Magyarország nemcsak a migrációs, de a családpolitika szempontjából is jó példa számukra – fogalmazott Santiago Abascal, a párt elnöke az M1-en.

Az európai föderalizmus támogatói nem hajlandók megvédeni Európa határait, köztük a spanyol kormány vezetője sem – hangoztatta Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az ellenzéki, jobboldali politikus hozzáfűzte: Pedro Sánchez baloldali kormányfő szerint évente 250 ezer új migráns szükséges a nyugdíjrendszer fenntartásához.

Ezzel kapcsolatban azt a kifogást fogalmazta meg, hogy mindeközben Spanyolországban a legnagyobb a munkanélküliség Európában.

A magyar miniszterelnökkel előző nap folytatott eszmecseréjére utalva Santiago Abascal úgy fogalmazott: a VOX párt csodálatot és tiszteletet érez a Fidesszel és Orbán Viktorral kapcsolatban, mivel a magyar kormány a nemzetközi média támadásai ellenére bátorsággal védte az ország határait.

A spanyol kormány is kénytelen lesz szigorítani migrációs politikáján, mivel a legutóbbi felmérések szerint a megkérdezettek mindössze 20 százaléka ért egyet velük – mondta a pártelnök, ellenzéki parlamenti képviselő.

Hangsúlyozta: Magyarország nemcsak a migrációs, de a családpolitika szempontjából is jó példa számukra. Kifejtette: Spanyolország érdeke is az, hogy sok spanyol szülessen, mert ők később családot alapítanak, és így a gazdaság fenntartásához nem lenne szükség migránsokra.

A spanyol baloldal azonban agresszív politikát folytat a családok és a születések számának növekedése ellen – fűzte hozzá Santiago Abascal.

A VOX párt elnöke magyarországi látogatása során az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követően Novák Katalin Fidesz-alelnökkel ellátogatott a röszkei tranzitzónához is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában