Ország-világ

2021.04.30. 15:20

Prédikációja közben megbilincseltek egy lelkészt Londonban (videó)

Durván ráncigálva tartóztattak le egy 71 éves lelkészt London egyik külvárosi részén, miután a klasszikus családmodellről, illetve a férfi és nő közötti házasságról beszélt egy utcai rendezvényen. A hatóságokhoz érkezett bejelentések szerint a lelkész prédikációja gyűlöletbeszédet és homofób kijelentéseket tartalmazott.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

John Sherwood lelkész és társa az észak-nyugat londoni külváros, Uxbridge központjában tartott nyilvános prédikációt, ahogy azt korábban már többször is tették. Legutóbb azonban többen bejelentést tettek a lelkész ellen, akit végül le is tartóztattak – írja a V4NA.

Ez alkalommal a két prédikátor arról beszélt, hogy hogyan távolodik el a brit társadalom a keresztény értékektől. Szerintük ez megmutatkozik például a házasság újraértelmezésében, az azonos neműek házasságával, amit ők a bibliai tanítás elleni támadásnak minősítettek.

Sherwood lelkész prédikációjában a Biblia verseire hivatkozva kifejtette, Isten célja az emberiség megteremtésekor az volt, hogy az emberek családokban éljenek, a családok élén pedig egy anya és egy apa álljon, ne pedig két anya vagy két apa.

A lelkész arról is beszélt, hogy Isten csak két nemet, férfit és nőt teremtett.

Az igehirdetés alatt azonban számos rendőr érkezett a helyszínre, akik arról értesítették a lelkészt, hogy három panasz is érkezett a prédikációval kapcsolatban. Azok szerint a beszéd homofób kijelentéseket tartalmazott, ezzel pedig ijedtséget és szorongást okoz.

A prédikátorok felhívták a rendőrség figyelmét arra, hogy ők vallásuk meggyőződéseiről beszélnek, a rendőrség szerint azonban bizonyos témákról nem lehet beszélni

nyilvános helyen, mert az sérthet másokat. Bár a lelkészek felvetették, hogy őket az LMBTQ-felvonulás sérti, a hatóság ezt az érvet nem fogadta el. Sherwood lelkész azt is hangsúlyozta, hogy szólásszabadság van, és a panaszok miatt még nem fogja abbahagyni az igehirdetést, ha pedig valakinek nem tetszik, amiről beszél, akkor szabadon távozhat.

Miután azonban folytatta beszédét, többen – akik magukat biszexuálisnak és leszbikusnak vallották – közbekiabáltak, és homofóbiával és gyűlöletbeszéddel vádolták meg a lelkészt.

A hatóságok ezután közbeléptek, elvették Sherwood Bibliáját, durván ráncigálva megbilincselték az idős férfit, és letartóztatták, amiért nyugtalanságot és szorongást okozott.

Sherwoodot egy éjszakára egy rendőrségi fogdában tartották, és bár másnap dél körül elengedték jelenleg is eljárás folyik ellene.

Uxbridge és South Ruislip parlamenti képviselője Boris Johnson miniszterelnök.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában